سایت خرید کنسول بازی و بازی های فکری | توتوتین
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

دلایل بد غذایی کودک و راهکارهای اصلاح آن

غذا نخوردن کودک

غذا نخوردن کودک و شیوه های درمان بدغذایی کودکان

بد غذایی در کودکان یکی از مشکلات خود ساخته والدین در برخورد با کودکان است. کودک بدغذا بیشتر حاصل تربیت والدین است تا عادت بدغذایی خودش. چرا که عادات غذایی کودکان در سنین کم و با کنش های والدین شکل می گیرد و تغییر آن در بزرگسالی بسیار سخت تر خواهد بود. در ادامه راهکارهایی برای رفع این مشکل بدغذایی کودک و درمان بدغذایی کودکان ارائه می نماییم.

 

1- فرصت انتخاب غذای کودک را به خودش بدهید.

غذاخوردن یک پدیده طبیعی و شخصی است و ممکن است کودک شما ناگهان از خوردن نوع خاصی از غذاها امتناع کند، در این حالت واکنشی نشان ندهید و اجازه دهید غذایی را که دوست دارد میل نماید.

 

2- به سلیقه کودک احترام بگذارید.

اگر همواره کودک شما از غذای خاصی متنفر است، حتما جهت احترام به شخصیت و انتخاب او از سرو کردن آن غذای بخصوص برای کودکتان پرهیز کنید. به یاد داشته باشید او هم همانند شما علایقی دارد پس به انتخاب کودک خود احترام بگذارید. بهتر است برای سرو کردن غذای کودک نیز آداب بخصوص هر غذا را رعایت کنید و با او همانند بزرگسالان رفتار کنید.

 

3- یکی از پیشنهادات کاربردی درمان بدغذایی کودکان، بصورت جمعی غذا خوردن است.

همواره با کودک و بطور جمعی غذا بخورید. این کار باعث می شود کودک ایراد گیری را فراموش نماید و بیشتر به فکر همراهی با جمع باشد. او عادات غذایی مناسب را از شما فرا می گیرد. عادت غذا خوردن جمعی و همراه با خانواده اثر بسیار مطلوبی بر روی نحوه و میزان غذا خوردن کودکان و رفع مشکل بدغذایی کودک خواهد گذاشت.

 

علت بد غذایی کودک

4- غذا دادن اجباری به کودکان ممنوع!

هیچگاه کودک را به خوردن غذایی اجبار نکنید. این کار نه تنها عادات غذایی کودکان را تغییر نمی دهد بلکه لجبازی کودک را برمی انگیزد. پس اجبار را حذف کرده و همراهی و انتخاب را در خوردن غذا جایگزین نمایید. کودک بد غذا بیشتر از اجبار نیاز به صبوری شما برای تغییر عادات بد غذایی اش دارد.

5- محیط اطراف را هنگام غذا خوردن کودکان آرام نگه دارید.

کودکان در خوردن غذا بسیار آهسته عمل می کنند و مدام حواسشان به اتفاقات، صداها و تصاویر اطراف سفره پرت می شود بنابراین پیش از انداختن سفره، سعی کنید تلویزیون را خاموش کنید، وسایل بازی را از آنجا دور کنید و حواشی را تا حد امکان از بین ببرید. بهتر است برای غذا خوردن نیز قوانین ساده ای در نظر بگیرید و حتی از کودک خود بخواهید که آداب غذا خوردن را به دیگر اعضای خانواده توضیح دهند.

 

6- مدت زمان مشخصی سفره غذا را باز نگه دارید.

سفره غذا را حداکثر تا نیم ساعت باز نگه دارید و به کودک خود فرصت بدهید تا هر زمان میل داشت بتواند غذای خود را بخورد. البته دقت کنید که با جمع شدن سفره مجددا با تقاضای کودک سفره را برایش پهن نکنید. بخاطر داشته باشید با یک‌ یا چند بار غذا نخوردن کودک آسیبی نمی بیند بلکه کودک شما یاد می گیرد از فرصت پهن بودن سفره یا آماده بودن چاشت استفاده کند.

 

7- کودک را یکبار برای غذا خوردن دعوت کنید.

کودک را یکبار با آرامش و محبت برای صرف غذا صدا کنید و در صورتی که کودک به دعوت شما برای صرف غذا توجهی نکرد و غذایش سرد شد هرگز غذای او را گرم نکنید. کودک باید بداند مسئول سرد شدن غذایش خودش است. عادت بد غذایی در کودکان بیشتر به علت توجه بیش از حد و نابجای والدین است.

 

راه حلی برای غذا نخوردن کودکان

8- تزئین غذا را برای کودکتان انجام دهید.

در صورت امکان از هنر تزئین غذا برای غذای کودکتان استفاده نمایید. با اینکار از قوه تخیل کودک خود برای تشابه بین غذا و شخصیت ها و داستان سازی های ذهن او بهره برده اید و کودک را با غذایش آشتی می دهید. تزئین غذای کودک روش بسیار مناسبی برای غذاهایی است که کودک تمایلی به خوردن آنها به علت مزه خاصشان ندارد.

 

نتیجه گیری

بدغذایی کودک یکی از معضلات خودساخته والدین است که البته کودک بدغذا بیشتر حاصل تربیت والدین است تا عادت بدغذایی خودش. غذا نخوردن کودک قطعا آثار نامطلوبی در رشد جسمی کودک خواهد داشت. بنابراین بهترین راه حل، پیشگیری از ایجاد عادت بد غذایی کودکان به کمک رفتار های سازنده والدین می باشد. با رعایت نظم در زمان بندی غذایی، ایجاد محیط آرام جهت سرو غذا، تزئین غذا و احترام به سلیقه کودک می توان بر مشکل بدغذایی کودک و غذا نخوردن کودکان غلبه نمود.

 

مجله کودک توتوتین 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*