سایت خرید کنسول بازی و بازی های فکری | توتوتین
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

علت لجبازی کودکان و راه درمان آن (2)

درمان اختلال لجبازی کودکان

با کودکان لجباز چگونه رفتار کنیم و دلایل اختلال لجبازی کودکان چیست؟

 اختلال لجبازی کودکان پدیده ای است که والدین کودک زیاد به درمان آن توجهی نمی کنند. اما می تواند در آینده آثار مخربی همانند اختلال شخصیت ضد اجتماعی، اضطراب و افسردگی، مصرف مواد روانگردان و الکل، اختلال ارتباطی و یادگیری و بیش فعالی، ضعف در برنامه ریزی و مدیریت زمان و همچنین اعتماد به نفس بسیار پایین را ایجاد نماید. حال سوال اینجاست که با کودکان لجباز چگونه رفتار کنیم؟ در ادامه راه کارهایی برای رفع مشکل لجبازی کودکان و حتی لجبازی کودک دو ساله ارائه خواهد شد.

1- مشکل لجبازی کودکان را با خنداندن کودک جایگزین کنید! 

زمانی که کودک شما می خندد در واقع حس لجبازی و نافرمانی را فراموش می کند و از میزان بالای هیجانات توام با خشونت و احساس مقابله کم می گردد. فکر کودک مشغول شده و دیگر لجبازی رفتار او را کنترل نمی کند.

2- قصه کودکانه بگویید.

قصه ها کودکان را به دنیای خیالی می برند. دنیایی که والدین می توانند به هر شکل آن را در ذهن کودک بسازند و هر نقشی را که خواستند به کودک بدهند. لجبازی کودکان را می توان به راحتی در فضای قصه کنترل کرد. با این کار هم کودک سرگرم می شود و توجه او از موضوع لجبازی برداشته می شود و هم محتوای قصه می تواند مبارزه یک کودک قهرمان با لجبازی باشد. مثلا اگر کودک در مقابل مسواک زدن لجبازی می کند بهتر است قصه ای درباره کودک قهرمان برایش تعریف کنید که چگونه با مسواک زدن و نفس خوشبوی خود بر توانست اژدهای بدبو را شکست دهد!

3- با تعریف از جنبه های مثبت کودک، اختلال لجبازی کودکان را برطرف نمایید!

اگر کودک لجباز در یک موضوع بخصوص نافرمانی و لجبازی میکند سعی کنید با او از آثار مثبت انجام دادن این عمل صحبت کنید. مثلا اگر کودک شما در مقابل مسواک زدن لجبازی و نافرمانی می کند به او بگویید که چقدر دندان های سفیدش را بعد از مسواک زدن دوست دارید و اینکه چقدر دهان خوشبویی دارد.

4- کودک لجباز می تواند خود مجری قانون باشد!

اگر کودک لجباز شما در مقابل قانونی ایستادگی می کند بهتر است خودش را مسئول و مجری اجرای قانون نمایید. با این کار به کودکتان شخصیت داده اید و او در دنیای کودکانه اش خود را فردی مهم و اثرگذار می پندارد و برای از دست ندادن پست جدیدش تمام تلاش خود را در اجرای قانون خواهد کرد. فقط نقش او را کاملا جدی بگیرید. مثلا کودک لجباز در مقابل شستن دستها قبل از خوردن غذا مقاومت می کند ، کافیست او را مسئول کنترل شستن دستها نمایید.

5- نادیده گرفتن کودک لجباز!

سوال اصلی خیلی از والدین این است که اگر هیچ کدام از راهکار های قبلی اثر نداشت با کودک لجباز چگونه رفتار کنیم؟ بهتر است از تکنیک نادیه گرفتن کودک لجباز استفاده نمایید. یعنی وقتی کودک سعی می کند در مقابل قوانین و مقررات نافرمانی و لجبازی کند تا امتیاز ویژه ای برای خود بگیرد بهتر است از قانون کوتاه نیایید و در عوض کودک را نادیده بگیرید. یعنی در کنار او هستید اما او را نگاه نمی کنید و جیغ و فریادها یا گریه های او را نمی شنوید. شاید در وهله اول کار سختی باشد اما بزودی جواب می دهد و لجبازی کودک را بسیار کاهش خواهد داد. در مواقع لجبازی کودکان، نباید از آنها حمایت کنید. این کار باعث تشدید روحیه لجبازی و نافرمانی در کودکان می شود.

اختلال لجبازی کودکان

6- انتخاب های کودک لجباز را تغییر دهید.

لجبازی کودکان گاهی به دلیل عدم وجود انتخاب های منطقی و مناسب است. گاهی بهتر است انتخاب هایش را بررسی کنید و به جای انتخاب های بد چند انتخاب خوب در برابر کودک قرار دهید. مثلا به جای اینکه او را مجبور به پوشیدن لباسی بکنید که کودک از آن خوشش نمی آید، چند لباس مناسب را به عنوان انتخاب در اختیارش قرار دهید تا خودش انتخاب نماید.

 

 نتیجه گیری

کودک لجباز نسبت به سایر کودکان کنترل کمتری بر رفتار و هیجان خود دارد و رفتاری تحریک پذیر، ستیزه جو و خشمگین از خود بروز می دهد. کودکان لجباز اغلب زود عصبانی می شوند، زودرنج و حساس اند. اما لجبازی کودک راه های درمانی مختلفی دارد که نیاز به آموزش والدین دارد. رفتارهایی که اغلب سعی در مشغول کردن کودک و تغییر تمرکز او از لجبازی به انتخاب های صحیح است. در صورتی که نتوانستید رفتار کودک لجباز را کنترل کنید سعی کنید او را نادیده بگیرید و از رفتارهای قانون شکنانه کودک حمایت نکنید. 

 

مجله کودک توتوتین

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*