سایت خرید کنسول بازی و بازی های فکری | توتوتین
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.

11 ایده جالب خواندن کتاب برای بچه

خواندن کتاب برای کودکان

کتاب خواندن برای کودکان با ایده های جالب

خواندن کتاب برای کودک توسط پدر و مادر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و با انتخاب کتاب مناسب و خواندن درست آن، میتوانیم از سنین کودکی بچه خود را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم. دراین مقاله  سعی می کنیم شما را با نکات جالب و آموزشی برای خواندن کتاب برای کودکان آشنا می شوید.

1. کتاب هایی که مناسب سن کودکتان هستند و عکس های زیبایی دارند را خریداری کنید.

بهترین کتاب ها برای کودکان زیر پنج سال کتاب هایی هستند که تصاویر زیبا و زیادی دارند از خرید و خواندن کتاب هایی که عکس های ساده و متن کوتاهی دارند پرهیز کنید. کتاب های مصور کمک به رشد مهارت تکلم و تخیل در کودکان می کند.

۲. از تصاویر کتاب از کودکمان سوال کنیم!

در دوران کودکی بیشترین توانایی فرزندانمان برای یادگیری وجود دارد. اولین و آسان‌ترین کلماتی که کودک یاد می‌گیرد، از طریق نشان‌دادن تصاویر کتاب است. به عنوان مثال اگر در کتاب تصویر سگی وجود دارد در مورد مشخصات سگ از کودک سوال کنید مانند اینکه”سگ چه رنگیه؟” و یا “صدای سگ چه طوریه؟” اگر از این روش استفاده کنید، می‌بینید کودکان از آنچه انتظار دارید، باهوش‌ترند.

۳. سعی کنید در زمان خواندن کتاب کودکمان را در آغوش بگیریم!

این به کودک کمک می‌کند احساس راحتی و نزدیکی و همچنین لذت کتاب‌خواندن را یکجا تجربه کند. درنهایت [معلمان] می‌توانند سر کلاس، کتاب‌ها را راحت‌تر بلندبلند بخوانند.

خواندن کتاب برای کودکان در حال بغل کردن آنها

۴. درمورد نکاتی که از نظر شما واضح است برای کودک صحبت کنید!

مثل اسم نویسنده را به او بگویید و بپرسید که نویسنده چه کار می‌کند. به کودک آموزش دهید که چطور کتاب را نگه دارد. نشان دهید چطور جمله‌ها را از راست به چپ بخواند و به او ورق زدن کتاب را یاد دهید. آموزش این قدم‌های اولیه‌ی کتاب‌خواندن باعث می‌شود وقتی موقع مناسب فرارسید، خواندن مستقل برای کودک‌تان آسان‌تر باشد.

۵. داستان کتاب را به زندگی واقعی گره بزنید!

اگر داستانی که می‌خوانید، درمورد دخترو یا پسری است که به همراه والدین خود به فروشگاه رفته است، در مورد وقتی حرف بزنید که شما با هم به سوپرمارکت رفته بودید. وقتی داستان را به بخشی از زندگی واقعی وصل می کنید، کودک بهتر می‌تواند کتاب و لغات را به‌خاطر بسپارد، خصوصا بخش‌هایی که کودک شما هم آن را تجربه کرده است.

۶. از خواندن کتاب به عنوان فرصتی برای حرف‌زدن با کودک استفاده کنید!

اصلا ایرادی ندارد که کتاب را تمام نکردید آنچه اهمیت دارد، حرف‌هایی است که هنگام خواندن کتاب با فرزندتان می‌زنید. اگر پدر و مادر با اشتیاق به همه‌ی سؤالات کودک پاسخ دهند، حتی اگر سؤالات کودک تمامی نداشته باشند نوعی ارتباط کلامی بین آنها برقرار می‌شود که مهارت‌های شناختی و اجتماعی او در دنیای واقعی را بهبود می‌دهد. سؤالاتی درمورد تصویرهای کتاب از کودکتان بپرسید و اجازه بدهید مکالمه از آنجا شروع شود.

آموزش کتاب خواندن برای بچه ها

۷. صداهای عجیب ‌‌وغریب و ادای شخصیت‌های داستان را در بیاورید!

بوم! ما! بنگ!  کودک باید با این صدا ها آشنا شود و علاوه بر شما کودک را نیز به درآوردن این صدا ترغیب کنید بچه باید این صداها را بشنوند و با این کار، کودک درون خود را هم بازی کودکان می کنید. انواع صداها و اداهایی که درمی‌آورید، یکی از مهارت‌های سوادآموزی ابتدایی است که درنهایت کمک می‌کند صداها و واحدهای کلامیِ سازنده‌ی کلمات را تشخیص دهند.

۸. برای کودکان زیر ۲ سال، کتاب های برجسته، پارچه ای (کتاب تعاملی) تهیه کنید!

 در این دوران کودک در دوره توجه کوتاه مدت قرار دارد، کتاب‌های برجسته، کتاب‌های انگشتی و کتاب‌هایی با جنس‌های مختلف (پارچه‌ای، پلاستیکی و) برای خواندن تعاملی بهترند، چون این کتاب‌ها بیشتر توجه کودک را به خود جلب می کنند. خواندن یک کتاب تعاملی یا برجسته بعد از یک کتاب معمولی مصور کمک می‌کند کودک شما به هر دو نوع کتاب علاقه‌مند شود.

۹. از کودک بخواهید که پایان قصه و یا نتیجه یک عمل شخصیت داستان را حدس بزند!

«فکر می‌کنی موشه وقتی همه‌جا رو به‌هم ریخت، چی‌کار می‌کنه؟» «فکر می‌کنی هارولد بعدش چی رو نقاشی می‌کنه؟» وقتی از کودک‌تان می‌خواهید  حدس بزند که چه اتفاقی می افتد به او کمک می کنید که داستان را حفظ کند و بعدا کتاب را به تنهایی بخواند با این روش مهارت تکلم، اعتماد به نفس در کودک تقویت می شود این روش حتی به بچه کمک می‌کند قصه‌گوی بهتری شود.

۱۰. به کمک تصاویر کتاب کودک را با رنگ ها، اشکال و اعداد آشنا کنیم!

توانایی شمارش به‌اندازه‌ی توانایی خواندن اهمیت دارد. درواقع، شمردن مهم‌تر است. به عنوان مثال وقتی کتابی را می خوانیم  اگر در صفحه ای از کتاب یک سبد سیب وجود دارد از کودک بخواهید که بگوید چند عدد سیب در سبد وجود دارد و خودتان کودک را همراهی کنید و یا از رنگ و شکل تصاویر از کودک سوال کنید با این روش کودک با رنگ ها، اشکال و اعداد آشنا می شود.

۱۱.  اجازه بدهید که کودک کنترل کتاب خواندن را در دست بگیرد!

برای کودک به اندازه قدرت تمرکز و حوصله اش کتاب بخوانید و وقتی که خسته شد به او اجازه دهید کمی بازی کند ولی چند دقیقه بعد به سراغ کتاب بروید. وقتی کودک خسته شده است شما به خواندن کتاب ادامه بدهید و نظر خود را در مورد داستان بگویید با این کار کودک کنجکاو شده و پیشتان بر می گردد.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*